Listopad 2017

Gurmánské tematické cestování na Nový Zéland

1. listopadu 2017 v 17:54 | True Travel Nový Zéland a Pavel Černý

Chcete zkombinovat cestování, lahodná vína a gastronomické zážitky? Máme pro Vás také zájezdy "Za vínem a gastronomií na míru". Přidejte se ke skupině nebo si požádejte o vlastní termín jen pro vaši skupinu přátel. Nechte si připravit vinařský zájezd na míru, sami nebo s průvodcem. Patříte-li mezi ty, kdo na své cestě za poznáním využívájí všech smyslů, tak se s námi vydejte ochutnat rozmanitost Nového Zélandu, která se odráží v nezaměnitelné chuti vín a pestré gastronomii.




Na Novém Zélandu nenajdete vinici, která by byla dále než 120 km vzdálena od pobřeží. Přímořské klima charakteristické dlouhými slunnými dny střídajícími se s chladným večerním vánkem vytvářejí specifické podmínky pro pěstování vína. Vinice jsou rozprostřeny po obou ostrovech a přímo vybízejí k cestování za vínem.
Mnohá vinařství mají vlastní restaurace a vinné sklípky, které jsou otevřeny pro širokou veřejnost a nabízí degustaci a prodej vín spolu s prohlídkou vinic. Jedničkou na místním, ale i mezinárodním trhu je jednoznačně Sauvignon Blanc, který byl Novému Zélandu představen v roce 1973 na vinici v Marlborough. Od té doby vinařský průmysl stále roste a je světově znám pro své odrůdy Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Savignon, Syrah, Riesling, Pinot Gris a Gewürztraminer.

Vlivy britské, francouzské, asijské a pacifické gastronomie vytvořili základ novozélandské kuchyně, jež se může pyšnit jedinečnou škálou chutí a vůní, prvotřídní technikou a různými styly vaření jídla. Zakládá si na čerstvosti pokrmů a inspiraci hledá v lokálních surovinách. Novozélandské jehněčí je mnoha uznávanými šéfkuchaři považováno za nejkvalitnější a nejchutnější na světě. Na světovou špičku surovin rozhodně patří také místní hovězí, zvěřina, ryby a plody moře (losos, rak, langusta, slávka zelenoústá, ústřice), mléčné výrobky (máslo, sýry, zmrzlina s příchutí medu Hokey Pokey) a samozřejmě ovoce (kiwi, jablka, hroznové víno).




Kontrast a jedinečnost novozélandské gastronomie si můžete vychutnat v luxusních restauracích ve větších městech, lokálních malých kavárnách a často i na plážích či v parcích během tolik oblíbeného novozélandského BBQ.
Připravili jsme již množství tematicky zaměřených cest na míru právě gurmánům a vinařským znalcům - nikdy nebyli zklamáni. Díky četným kontaktům a osobním vztahům s majiteli vinic a vybraných restaurací můžeme připravit skutečně jedinečný kulinářský zážitek ať už jste tým specialistů, či jen pár, který si chce užít dobrého jídla a pití...

Termín zájezdu Za vínem a gastronomií na míru je možný kdykoliv během roku - cena od 90.000,- Kč
nebo kontaktujte emailem / telefonicky naši kancelář


True Travel Nový Zéland s.r.o.

Budějovická alej, Antala Staška 2027/77, 140 00 Praha 4
Otevírací doba: pondělí 9:00 až 13:00, středa 13:00 až 17:00

Vedoucí zastoupení v ČR: Ing. Jana Pacáková
Tel: +420 602 306 443 nebo +420 230 234 444